Tietoa


MayorsIndicators on verkossa toimiva kuntien kestävän kehityksen seurannan ja tiedolla johtamisen työkalu. Palvelu pohjautuu YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteeseen tuottaen tietoa eri osa-alueiden, kuten ympäristön, talouden ja hyvinvoinnin kehityksestä kunnissa. Vastaamme kuntien eri toimialojen selvitys-, raportointi- ja viestintätarpeisiin – keskitetty tieto säästää aikaa ja vaivaa!

Indikaattorit ja palvelukokonaisuus

MayorsIndicators perustuu kuntakohtaiseen indikaattoritietoon. Käyttäjät voivat tarkastella kuntansa kehitystä vuodesta 2010 alkaen ja vertailla nykytilaa sekä kehitystrendejä suhteessa muihin kuntiin. Tietopankki kattaa noin 200 indikaattoria ja sisältää tietoja kaikista Suomen, Ruotsin ja Iso-Britannian kunnista. MayorsIndicatorsin avulla ajantasainen tilastotieto ja tilannetta tai ilmiötä kuvaavat faktat ovat jatkuvasti käytettävissä johtamisen ja päätöksenteon tukena.

Kestävän kehityksen katsaus
- Puolivuosittain ilmestyvä käyttövalmis raportti oman kunnan tilasta.
- Kehitystä seurataan 24 avainindikaattorin avulla, jotka valitaan MayorsIndicators-indikaattoreista olennaisuuden ja tarpeen mukaan.
Peruspalvelu
- Kestävän kehityksen indikaattorien ja teemojen käyttöliittymä nopeaan tiedonhakuun ja tietojen vertailuun.
- Oman kunnan indikaattoritiedon lataus xlsx- ja csv-muodoissa.
Raportointi- ja Indikaattorivertailun työkalut
- MayorsIndicators-tietopankin käyttö omien raporttien, esitysten ja ohjelmien tueksi sekä indikaattoreiden yhdistäminen samaan kuvaajaan.
- Työkalun avulla voi työstää, tallentaa ja tulostaa kuvaajia ja taulukoita sekä valmiita esityksiä ja raportteja käyttäjän valitsemista indikaattoreista.
- Työkalua on esitelty tällä videolla.
Kuntaranking
- Kaikkien Suomen kuntien sijoitukset MayorsIndicators-indikaattoreilla mitattuna.
- Sijoitukset perustuvat indikaattoreiden todellisiin arvoihin suhteuttaen oman kunnan tiedon muihin kuntiin.
Lisäominaisuudet
- Kunnat voivat myös lisätä omia indikaattoreitaan MayorsIndicators-tietokantaan, ja alustalle voidaan joustavasti rakentaa erilaisia ratkaisuja vastaamaan käyttäjiemme tarpeita.

Kehitämme palvelua jatkuvasti vuoropuhelussa käyttäjiemme kanssa. Annamme mielellämme lisätietoa palvelusta – pyydä myös käyttöönne veloitukseton testijakso! Ota yhteyttä, niin kerromme lisää.


MayorsIndicators

MayorsIndicators

Taustaa

MayorsIndicators-palvelun on perustanut Suvi Monni (TkT), kansainvälisesti tunnustettu ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen asiantuntija 20 vuoden kokemuksella.

Suvilla on kokemusta kestävään kehitykseen ja ilmastoon liittyvien palveluiden tarjoamisesta paikallisen, kansallisen sekä kansainvälisen tason päättäjille. Palveluihin lukeutuvat CO2-raportti, joka kattaa yli 80 kuntaa Suomesta sekä vuosittaiset toimeksiannot YK:lle, Euroopan Komissiolle sekä kansallisille hallituksille.