Uutiset

Uusia indikaattoreita! - 11.07.2019

Olemme jälleen päivittäneet indikaattoritietokantaamme ja lisänneet 34 uutta indikaattoria. Tämä tarkoittaa, että MayorsIndicatorsilla on jo peräti 140 kestävän kehityksen indikaattoria eri osa-alueilla!


Uusia indikaattorilisäyksiä pyrimme tekemään etenkin tavoitteisiin, joiden indikaattorikanta ei mielestämme vielä ole tarpeeksi kattava. Tämän lisäksi kuuntelimme käyttäjiemme toiveita ja ehdotuksia uusista indikaattorilisäyksistä, joita pyrimme toteuttamaan jatkossakin. 


Lopputuloksena on entistä monipuolisempi indikaattoridata, jonka avulla kaupungit ja kunnat voivat helposti seurata alueellista Agenda 2030:n tavoitteiden toteutumista. Käy tutustumassa kuntasi uusiin indikaattoreihin ja anna meille rohkeasti palautetta!
MayorsIndicators lukuina - 03.06.2019

Tiesitkö, että peräti 3 132 591 suomalaista asuu kunnissa, joissa seurataan kestävän kehityksen alueellista tilannetta ja edistymistä monipuolisilla indikaattoreillamme. Tämä tarkoittaa että palvelumme kattaa nyt jopa 56% Suomen väestöistä - mahtavaa!


Jo 48 kuntaa on aktivoinut MayorsIndicators-palvelun käyttöönsä, ja nyt sinulla on mahdollisuus tehdä samoin omassa kunnassanne. Me MayorsIndicatorsilla osallistumme käynnissä olevalle kestävän kehityksen viikolle tarjoamalla kattavan indikaattoripalvelumme kaikille #sitoumus2050 kunnille ilmaiseksi käyttöön vuoden 2019 loppuun asti yhteistyössä Valtioneuvoston kanslian kanssa. Liity siis muiden edelläkävijöiden joukkoon, tee sitoumus osoitteessa https://sitoumus2050.fi/ ja aktivoi palvelumme ottamalla meihin yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen info@mayorsindicators.com.


Lyhyesti:

  • 3 132 591 suomalaista
  • 56% kansalaisista
  • 48 kuntaa

  


MayorsIndicators mukana Euroopan kestävän kehityksen viikossa - 26.05.2019

Euroopan kestävän kehityksen viikko tulee jälleen 30.5-5.6.2019 ja Suomi on neljättä kertaa mukana kampanjoimassa kestävämmän tulevaisuuden puolesta. Tänä vuonna viikon teemana on kestävän kehityksen toimenpidesuunnitelma Agenda2030. Myös MayorsIndicators osallistuu kestävän kehityksen viikolle tarjoamalla monipuolisen indikaattoripalvelun kaikille #sitoumus2050 kunnille ilmaiseksi käyttöön vuoden 2019 loppuun asti yhteistyössä Valtioneuvoston kanslian kanssa. Samalla toteutamme globaalia kestävän kehityksen toimenpidesuunnitelmaa Agenda2030, sillä indikaattorimme pohjautuvat 17 universaaliin YK:n tavoitteeseen.


Liity mukaan kestävän kehityksen edelläkävijäksi!

#esdw #Agenda2030 #Sitoumus2050 #KestäväkehitysKunnat ja kaupungit mukaan seuraamaan kestävän kehityksen tavoitteita - 26.05.2019

Kuntien ja kaupunkien tukemiseksi kestävän kehityksen tavoitteiden seurannassa ja raportoinnissa olemme yhteistyössä Valtioneuvoston kanssa käynnistäneet Sitoumus2050 – MayorsIndicators -yhteistyön, jonka puitteissa kaikki Sitoumus2050-hankkeessa mukana olevat kunnat saavat veloituksetta vuoden 2019 ajaksi käyttöönsä kestävän kehityksen indikaattoripalvelun.


Palvelua on esitelty VNK:n järjestämässä webinaarissa, joka on katsottavissa osoitteessa http://www.mediaserver.fi/video/vnk/10001/rN2wWg


Valtioneuvoston kanslia julkaisi yhteisestä hankkeestamme tiedotteen, joka on luettavissa osoitteessa https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kuntien-kestavan-kehityksen-seurantaa-helpotetaan-tarjolla-ilmainen-seurantatyokalu-vuodelle-2019Uudistunut ja entistä kattavampi MayorsIndicators-palvelu käytettävissänne - 26.05.2019

Olemme saaneet päätökseen koko kevään kestäneen järjestelmäpäivitysprojektin, jossa MayorsIndicators-tietokanta, www-sivut ja ohjelmistot on siirretty uudelle palvelinalustalle. Käyttäjän kannalta muutos näkyy palvelun huomattavana nopeutumisena ja käytettävyyden parantumisena.

 

Samassa yhteydessä päivitimme myös indikaattoritietokannan, ja Suomesta on saatavilla jo yli 100 kestävän kehityksen indikaattoria. Indikaattorien määrän kasvattaminen jatkuu koko tämän vuoden ajan, ja vuoden lopussa tavoitteena on jo n.180 indikaattoria. Toivomme käyttäjiltä ehdotuksia uusiksi indikaattoreiksi.

 

Tavoitteenamme on julkaista toukokuun 2019 loppuun mennessä palvelun myös ruotsin kielellä. Tämän jälkeen kaikki palvelun ominaisuudet ovat käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.